Επαναλειτουργεί το θέατρο Αμαλία

Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, ένα από τα πιο ιστορικά και αγαπημένα θέατρα της Θεσσαλονίκης, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό σε λίγες μέρες και επιστρέφει δυναμικά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Μια δυναμική σύμπραξη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Θωμά Βελισσάρη (θέατρο Εταιρότητα), του Γιάννη Γκουντάρα (artminds) και του Θωμά Χαρέλα, θεατρικού παραγωγού και καλλιτεχνικού διευθυντή του blackbox, είναι αυτή που φέρνει στη ζωή ένα θέατρο που παραμένει κλειστό από το 2012.

Τρεις άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό μέσα από διαφορετικά πόστα, με σταθερότητα και συνέπεια, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επαναλειτουργήσουν ένα θέατρο που έχει τη δική του ιστορία και αποτέλεσε έναν πυρήνα πολιτισμού για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1968, ως κινηματογράφος αρχικά, προβάλλοντας κυρίως ελληνικές ταινίες της εποχής. Ως θέατρο λειτούργησε για πρώτη φόρα με πρωτοβουλία των μελών του Θεατρικού εργαστηρίου της «Τέχνης» (μετέπειτα: Θεατρικό Εργστήρι Θεσσαλονίκης, με τους Κώστα Γακίδη, Ρούλα Πατεράκη, Μιχάλη Γούναρη, Ελένη Μακίσογλου κ.α.), ανοίγοντας αυλαία στις 17 Οκτωβρίου του 1972. Μετά το Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης, το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, λειτούργησε από το 1974 εως και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, και πάλι ως κινηματογράφος, μεταξύ άλλων και αισθησιακών ταινιών. Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και μέχρι το 2012 υπήρξε η θεατρική στέγη της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του θεατρολόγου Νικηφόρου Παπανδρέου, καθιστώντας το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Με πολλή όρεξη για δουλειά και με νέες ιδέες ξεκινάει μια νέα πολιτιστική περιπέτεια σε αυτό το ιστορικό θέατρο. Το πρώτο Εντατικό Εργαστήρι Υποκριτικής της πόλης σε Καλλιτεχνική Διεύθυνση του σκηνοθέτη Νίκου Σακαλίδη, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, όπερα, εικαστικές και άλλες δράσεις θα οργανωθούν και θα φιλοξενηθούν στο Αμαλία.

  Δελτίο τύπου επαναλειτουργία θεάτρου Αμαλία (80,1 KiB, 537 hits)

  Λογότυπο Θέατρο Αμαλία (59,0 KiB, 642 hits)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του θεάτρου καθώς και πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *