Εντατικό εργαστήρι υποκριτικής – Εταιρότητα στο θέατρο Αμαλία

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Σακαλίδης
Διεύθυνση Σπουδών: Θωμάς Βελισσάρης

Παρουσίαση

Το εντατικό εργαστήρι υποκριτικής Εταιρότητα είναι η προσπάθεια δημιουργίας στο ιστορικό ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ, ενός εργαστηρίου θεάτρου με στόχο την όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένη και συνθετική μορφή παιδείας στον χώρο του συγκεκριμένου αντικειμένου. Αποτελεί οργανική συνέχεια του εργαστηρίου υποκριτικής Εταιρότητα, το οποίο παρόλα αυτά δεν θα πάψει την λειτουργία του. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τις ώρες 16.00 – 19.00 στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ. Ο βασικός κορμός αυτών των μαθημάτων θα συμπληρώνεται τακτικά με σεμινάρια, διαλέξεις και masterclasses διακεκριμένων ανθρώπων του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα. Η φοίτηση στο εντατικό εργαστήρι είναι διετής και υποχρεωτική καθώς ο στόχος του έχει επαγγελματικό χαρακτήρα. Τα δίδακτρα είναι 160 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι διαλέξεις και τα σεμινάρια για τους σπουδαστές του εργαστηρίου είναι δωρεάν. Επίσης οι σπουδαστές του εντατικού εργαστηρίου θα έχουν ατέλεια για δωρεάν είσοδο σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ και του θεάτρου BLACK BOX. Σε έναν σπουδαστή του πρώτου έτους θα δοθεί υποτροφία παρακολούθησης των μαθημάτων στο ήμισυ των κανονικών διδάκτρων (80 ευρώ μηνιαίως). Η υποτροφία θα αποφασιστεί βάσει της συνέντευξης με τον Διευθυντή Σπουδών και της συμμετοχής των υποψηφίων στα δοκιμαστικά μαθήματα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους σπουδαστές στις 15 Οκτωβρίου.

Το εντατικό εργαστήρι υποκριτικής απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 – 35 ετών.

Οι σπουδαστές του Εργαστηρίου θα επιλέγονται σε δύο φάσεις:

Α) Συνέντευξη με τον Διευθυντή Σπουδών και

Β) Συμμετοχή σε δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα του εργαστηρίου (10 – 14 Οκτωβρίου 2016 και τις ώρες 16.00μμ – 19.00 μμ).

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα.

Οι αιτήσεις για την φοίτηση στο εργαστήρι γίνονται από τις 19 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα) εώς και τις 7 Οκτωβρίου (Παρασκευή) και τις ώρες από τις 16.00 μμ εώς τις 19.00μμ.

Καθηγητές

Θωμάς Βελισσάρης, Ειρήνη Μουντράκη, Σάββας Πατσαλίδης, Ζωή Βερβεροπούλου, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Μπήτιου, Ευτυχία Καβαλίκα

Πρόγραμμα σπουδών

Στα δύο εκπαιδευτικά έτη του εργαστηρίου, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα θεατρικής παιδείας, στην πράξη και στη θεωρία. Στόχος είναι μετά το πέρας της φοίτησής τους οι σπουδαστές να έχουν, στο μέτρο του δυνατού, μία ευρεία αντίληψη του αντικειμένου του θεάτρου επί σκηνής. Θα διδαχθούν ποικίλες μορφές αισθητικής στην υποκριτική στην θεωρία και στην πράξη, καθώς και διαφορετικά «συστήματα» τεχνικής προσέγγισης της υποκριτικής. Από το πρόγραμμα σπουδών οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν τα ερεθίσματα της διετούς φοίτησής τους, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν έπειτα το δικό τους καλλιτεχνικό και αισθητικό κριτήριο. Τα ερεθίσματα που θα δοθούν μέσα στο εργαστήρι είναι προσεκτικά επιλεγμένα και με πολύ σαφή και μακροπρόθεσμο στόχο, από την διεύθυνση σπουδών καθώς και από την γενικότερη φιλοσοφία και αισθητική αντίληψη της Εταιρότητας στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ.

Μετά το τέλος των σπουδών τους στο Εντατικό Εργαστήρι Υποκριτικής Εταιρότητα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ, οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην παράσταση του STUDIO Εταιρότητα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ για την επαγγελματική τους πια κατάρτιση.

Πληροφορίες – αιτήσεις εγγραφής: Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, τηλέφωνο: 2310 888894.

Εργαστήρι Υποκριτικής

Εταιρότητα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Το εργαστήρι υποκριτικής εταιρότητα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ είναι η συνέχεια του θεατρικού εργαστηρίου Εταιρότητα. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την υποκριτική, την κίνηση και το χορό, την μουσική και το θεατρικό τραγούδι. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ, και είναι δίωρα (τέσσερα μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο, 8 ώρες εβδομαδιαίως). Τα δίδακτρα είναι 90 ευρώ το μήνα (σε περίπτωση προκαταβολής του μήνα) αλλά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και μεμονώμενα μαθήματα με κόστος 10 εύρω το μάθημα. Οι εγγραφές για το εργαστήρι ξεκινούν στις 19 Σεπτεμβρίου.Τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Απριλίου. Στη διάρκεια της χρονιάς τα μαθημάτα του εργαστηρίου θα πλαισιωθούν από σεμινάρια, διαλέξεις και masterclasses διακεκριμένων ανθρώπων του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα, στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ. Η παρακολούθησή τους από τους μαθητές του εργαστηρίου που παρακολουθούν όλα τα μαθήματα θα είναι δωρεάν. Για τους μαθήτες μεμονωμένων μαθημάτων το κόστος των διαλέξεων θα είναι στο ήμισυ της κανονικής συμμετοχής.

Πληροφορίες – εγγραφές: θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, τηλέφωνο 2310888894
Θέατρο Αμαλία: Αμαλίας 71 και Παρασκευοπούλου
Facebook: https://www.facebook.com/theatro.eterotita/

  Δελτίο τύπου Εργαστήρια στο θέατρο Αμαλία (38,3 KiB, 594 hits)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *