Πώς να έχετε έναν άντρα του χεριού σας

andras7του Ιάκωβου Μυλωνά

Η μεγάλη επιτυχία των Αθηνών!

H ανατρεπτική κωμωδία που θα σας τελειώσει!

Από 25 Φεβρουαρίου  στο θέατρο Σοφούλη

Σκάνδαλο  ξέσπασε στη Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης κι αναμένονται να ειπωθούν… επί σκηνής όλες οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες. «Δράστες» ο Ιάκωβος Μυλωνάς με το Δημήτρη Κοίδη και « πέτρα του σκανδάλου» η Χριστίνα Ζαχάρωφ που ξέρει καλά  «Πως να έχετε έναν άντρα του χεριού σας». Η αιώνια πάλη των δύο φύλων σε άλλη διάσταση! Το αιώνιο αρσενικό και θηλυκό σε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης!

Ένα ανατρεπτικό  comedy show που σκηνοθετεί ο Ιάκωβος Μυλωνάς αποφασισμένος να ρίξει… λάδι στην φωτιά στις σχέσεις αντρών και γυναικών.

Το έργο του πραγματεύεται με πολύ χιούμορ και καταιγιστικές ανατροπές το αντρικό πρότυπο που το διαμορφώνουν ανά τους αιώνες οι γυναίκες. Πίσω από έναν άντρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα. Η μητέρα του, οι αγαπημένες του, η σύζυγός του. Γιατί πάντα θέλουν να τον έχουν του χεριού τους; Τα καταφέρνουν;  Υπάρχουν τρόποι για να έχετε έναν άντρα του χεριού σας; Πολλοί όπως θα δούμε και θα ακούσουμε επί σκηνής.

Η παράσταση τα έχει όλα: Χορό, σάτιρα, τραγούδι, μεταμφιέσεις, εκπλήξεις επί σκηνή κι αποκαλύψεις σε μια ερωτική… συνομωσία των δύο φύλων όπου οι θεατές- γυναίκες και άντρες- καλούνται να παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς ρόλους που ξέρουν καλά. Ή και να αυτοσχεδιάσουν, να γελάσουν και να αποτινάξουν «ετικέτες» καθωσπρεπισμού. Άλλωστε όπως πιστεύουν οι συντελεστές της παράστασης  το γέλιο μακραίνει τη ζωή, ο έρωτας την ομορφαίνει, το σεξ την υγραίνει και ο γάμος… Αυτό είναι η άλλη  έκπληξη επί σκηνής, σε μια ανατρεπτική θεατρική πρόταση-ζωής που απογειώνει το κοινό. Άλλωστε το σλόγκαν την παράστασης είναι «μια σοκαριστική  κωμωδία που θα σας τελειώσει!»

Οι απόψεις των συντελεστών

Ιάκωβος Μυλωνάς ( Ένας άντρας εκατό τοις εκατό) « Ο Δημητράκης που υποδύομαι αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών. Είναι το αγόρι που γίνεται άντρας κουβαλώντας όλα τα ταμπού και τις «υστερίες» των γονιών του και κυρίως της μητέρας του κι αργότερα των φιλενάδων του  Τον παρακολουθούμε να ωριμάζει (ή μήπως δεν ωριμάζει ποτέ;), κυνηγώντας τη σεξουαλική του επιβεβαίωση και  ψάχνοντας τη γυναίκα της ζωής του, λες και απαγορεύεται να είναι δύο οι γυναίκες της ζωής του ή και τρείς μπορώ να σου πω. Και πλησιάζει λοιπόν στα δεύτερα – άντα όπου  ορθώνεται μπροστά του απειλητικό το  τεράστιο δίλημμα:  Να παντρευτεί  κανείς ή να μην παντρευτεί; Εδώ ολόκληρος Σαίξπηρ τα … έπαιξε με το δίλημμα της ζωής να μην τα «παίξει»ο Δημητράκης;  Κι είναι και η Εύα που τον περιμένει στην γωνία. Το δαγκώνεις ή δεν το δαγκώνεις το μήλο; Ερωτήματα που είναι σίγουρο πως ο κάθε θεατής έχει σκεφτεί. Όλοι  θα βρουν μέσα στο έργο κάτι από τον εαυτό τους και την χαμένη αθωότητά τους»

Δημήτρης Κοίδης ( Ο  κολλητός του Δημητράκη ) « Ο Γιαννάκης που υποδύομαι περνάει από όλες τις φάσεις ενός αρσενικού. Ο άντρας… καμάκι, ο άντρας παρθένος που τρέμει την πρώτη φορά αλλά και τις επόμενες φορές,   ο σκληρός, ο εραστής, ο σύζυγος.  Τελικά μπορεί πραγματικά να μας έχει μια γυναίκα του χεριού της; Δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός άντρα μια γυναίκα είναι από πίσω και διαμορφώνει την άποψή του. Η μαμά του, η δασκάλα του,  ο πρώτος του έρωτας ή ο επόμενος έρωτας. Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε το φουστάνι μας ορίζει. Αλλά για να μην το πάρετε επάνω σας κορίτσια, σκεφτείτε πόσο σημαντικός πρέπει να είναι τελικά ένας άντρας αφού  σας κάνει  να ασχολείστε τόσο πολύ μαζί του.

Χριστίνα Ζαχάρωφ ( Το αιώνιο θηλυκό) Η ζωή είναι γένους θηλυκού, αυτό νομίζω τα λεει όλα. Η γυναίκα μάνα που δημιουργεί το πρώτο σκίρτημα, η γυναίκα ερωμένη, η γυναίκα πόρνη, η γυναίκα σύζυγος. Για κάποιους η γυναίκα είναι ο ρόλος του… κακού σε ένα έργο για αυτό και το περίφημο «serse la fam»  Για κάποιους άλλους είναι απλά το αλάτι στο φαγητό. Εσείς το φαγητό σας πως το τρώτε; Όσο για το πάνω και κάτω χέρι σε μια σχέση,  μπορεί στο έργο η κωμωδία να επιβάλλει ίσως και την υπερβολή  για να γελάσουμε και να γέρνει υπέρ των γυναικών αλλά ας μην ξεχνάμε πως  στη ζωή δεν υπάρχουν κανόνες μα μόνο εξαιρέσεις, ειδικά όταν αγαπάς…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Χριστίνα Ζαχάρωφ,  Δημήτρης Κοίδης.

Σκηνοθεσία:  Ιάκωβος Μυλωνάς

Επιμέλεια ήχων- κονσόλα: Ορέστης Κωνσταντινίδης

Φωτογραφίες:  Χρήστος Τουρλάκης

Info:

Πρεμιέρα: 25  Φεβρουαρίου 2012

Παραστάσεις: ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:00

Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη

Εισιτήρια: 12 €

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2310 423925

Διάρκεια: 1.30’

τηλέφωνο επικοινωνίας:  6983464299 Ιάκωβος Μυλωνάς

Μία απάντηση στο “Πώς να έχετε έναν άντρα του χεριού σας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *