10η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο: «Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»

Sxoli10η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο

«Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»

10 χρόνια Θεατρική Κατασκήνωση- Σεμινάριο

Σπέτσες 25-30 Αυγούστου 2011

για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές, στελέχη ΜΚΟ

«Χιλιάδες χρόνους περπατάμε. Λέμε τον ουρανό «ουρανό» και τη θάλασσα «θάλασσα».

Θ’ αλλάξουν όλα μια μέρα κι εμείς μαζί τους  θ΄ αλλάξουμε … προς το βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας,

η ελευθερία μας, ο δεύτερος και πραγματικός ηθικός μας ήλιος.»

Οδυσσέας  Ελύτης, Ο Μικρός Ναυτίλος

Στις 25-30 Αυγούστου 2011 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για δέκατη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο:

«Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζοντας φέτος τα 10 χρόνια της Θεατρικής Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης- Σεμιναρίου, ανανεώνει το ραντεβού μας στις Σπέτσες για τις 25-30 Αυγούστου 2011.

Δέκα χρόνια γεμάτα με μικρές και μεγάλες ιστορίες, πορείες παράλληλες, αναζητήσεις, συναντήσεις. Δάσκαλοι, μαθητές, καλλιτέχνες που δημιουργούν μαζί, που γελάνε μαζί, που χορεύουν και τραγουδούν μαζί, που συγκινούνται μαζί σε αλαφρωμένες μέρες.  Φίλοι  απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ την Ευρώπη, απ’ την Αμερική, απ’ την Ασία.  Μια μεγάλη παρέα που διευρύνεται κάθε καλοκαίρι. Αυτή είναι 10 χρόνια τώρα η Θεατρική Κατασκήνωση στις Σπέτσες. Ένας τόπος συνάντησης, χαράς, δημιουργίας, προσωπικής και συλλογικής μεταμόρφωσης. Κάθε φορά πλάθουμε ρόλους και ζωντανεύουμε  σκηνές με την πίστη  ότι «όλα θα αλλάξουν μια μέρα και εμείς μαζί τους θα αλλάξουμε», όπως λέει κι ο ποιητής.

Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής Σπετσών, δίπλα στη θάλασσα, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και  νέοι θα  συνθέσουν και φέτος  και θα αφηγηθούν συλλογικά ιστορίες, θα πλάσουν ρόλους, θα ανακαλύψουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το θέατρο στη διαχείριση συγκρούσεων, θ’ απελευθερώσουν το εγκλωβισμένο συναίσθημα,  θα κάνουν πρόβες για παράσταση, θα γνωρίσουν διαφορετικές θεατρικές τεχνικές και φόρμες.

Η Κατασκήνωση-Σεμινάριο περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης. Περιλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών και συζητήσεις κάτω από τα πεύκα της αυλής, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και φυσικά, διασκέδαση. Φέτος θα παρουσιαστεί από τον David Oddie και η παράσταση “Albert & Equiano”, η οποία θέτει το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα από μια ιστορική βιογραφία.  Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, την Παλαιστίνη και σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων και θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της Κατασκήνωσης μαζί με εμψυχωτές και φίλους που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία της.

Εμψυχωτές-Εισηγητές-Τίτλοι εργαστηρίων:

Εργαστήριο 1: «Η λύση του δράματος»: θέατρο/δράμα και διαχείριση συγκρούσεων, David Oddie, ηθοποιός, παιδαγωγός, εισηγητής των διεθνών προγραμμάτων ARROW και  INDRA (διεθνής συμφιλίωση μέσω της Τέχνης)

Εργαστήριο 2: Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και  παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά, Κώστας Φιλίππογλου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Σοφία Πάσχου, ηθοποιός

Εργαστήριο 3: Πρόβες για ένα θεατρικό έργο, Δημήτρης Καταλειφός, σκηνοθέτης, ηθοποιός (Το εργαστήριο αυτό είναι μόνο για όσους είχαν παρακολουθήσει τον Α΄κύκλο στις Σπέτσες)

Εργαστήριο 4: *(Μόνο για νέους 17-23 ετών) Nεανικές Θεατρικές φωνές 2011- Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο και τους άλλους Koldo Vio, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός, Μάρθα Κατσαρίδου, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός.

Πρόγραμμα

Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Πέμπτη, 25/8/2011, 11.00-15.00

Αναχώρηση: Τρίτη  30/8/2011, μέχρι τις 11.00

Διδασκαλία στο σεμινάριο: 35 διδακτικές ώρες

Αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας, www.TheatroEdu.gr

Χώρος: Αναργύρειος-Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι. Λεωφορείο αναχωρεί μπροστά από Ξενοδοχείο Ποσειδώνειο συνήθως μόλις φτάνει το πλοίο. Τηλ. Σχολής 2298072206 / 2298073306. Στις Σπέτσες δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα.

Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενη) ή σε ξενοδοχεία/δωμάτια εκτός Σχολής.

Κόστος:

Α) το ποσό των 380 Ευρώ για σεμινάριο και διαμονή/διατροφή στη Σχολή-μέλος Δικτύου

Β) το ποσό των 420 Ευρώ για σεμινάριο και διαμονή/διατροφή στη Σχολή-μη μέλος Δικτύου

Γ) το ποσό των 155 Ευρώ για σεμινάριο μόνο-μέλος Δικτύου (θα μείνω εκτός Σχολής)

Δ) το ποσό των 195 Ευρώ για σεμινάριο μόνο-μη μέλος Δικτύου (θα μείνω εκτός Σχολής)

Εργαστήριο Νέων

Το κόστος του εργαστηρίου των νέων είναι 280 ευρώ και για τη συμμετοχή σε αυτό πρέπει να συμπληρωθεί  διαφορετική αίτηση.

Θέση σε εργαστήριο δεσμεύεται με την κατάθεση των χρημάτων. Μπορεί επίσης να κατατεθεί το 50% του ποσού ως προκαταβολή και το υπόλοιπο μισό να καταβληθεί μέχρι την 17η Αυγούστου. Για να έχει κάποιος την τιμή του μέλους πρέπει να έχει τακτοποιήσει  τη συνδρομή του 2011.

Οργανωτική επιτροπή: Ντίνα Τσολάκη,  Μάρθα Κατσαρίδου,, Σόνια Μολογούση, Νάσια Χολέβα

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

www.TheatroEdu.gr, Email: info@theatroedu.gr. Γραμματεία: 2106541600.

Πληροφορίες: 2371031268, 6972819555 (Ντίνα Τσολάκη), 6972700148 (Μάρθα Κατσαρίδου), και για το εργαστήριο νέων στο 6946094685 (Σόνια Μολογούση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *